Catering en wijnproeverij Over wijnen

  

 

  Kijk eens rond in onze winkel: klik op onderstaande afbeelding

 

Deze week op proeftafel bij Italvin!

Passerina Offida DOCG
Passerina Offida DOCG Meer info »
Prijs per fles: € 6,84
Prijs per doos: € 41,04

De naam van oorsprong "Offida" werd erkend in 2001 en dankt haar naam aan een oude stad gelegen in de provincie Ascoli Piceno, reeds bekend om zijn carnaval stad. De exploitatie van het grondgebied en het gebruik van de twee rassen, werd onlangs herontdekt. Hij is momenteel veel gericht op het gebruik van twee witte druivenrassen; pecorino en Passerina. De Offida Passerina heeft een mooie lichtgele kleur met gouden tinten. De geuren zijn typisch voor tropisch fruit en witte bloemen en de smaak is jong en toegankelijk.
Anghelos IGT Marche Rosso IGT
Anghelos IGT  Marche Rosso IGT Meer info »
Prijs per fles: € 15,14
Prijs per doos: € 90,84

Tenuta de Angelis was een van de eerste wijnproducenten die op het grondgebied van Offida het geografische hart van de “Piceno” wijnen. Door Montepulciano, Sangiovese en Cabernet Sauvignon te combineren krijgen deze wijnen het evenwichtige, elegante en typische karakter. De kleur is geconcentreerd en neigt naar paars. De rijke geuren met tonen van zwarte kersen jam, donker fruit en kruiden ondersteunen de heerlijke volle en krachtige smaak. Heerlijk bij rood vlees, wilden harde oude kazen.
Rosso Piceno Superiore DOC
Rosso Piceno Superiore DOC Meer info »
Prijs per fles: € 7,42
Prijs per doos: € 44,52

Rosso Piceno betekend letterlijk vertaald Rode vogel. Van de vele wijnhuizen die trachten een mooie Rosso Piceno te produceren, kan Tenuta de Angelis met alle recht trots zijn op de fantastische Rosso Piceno’s die zij maken! Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding echt top! De Rosso Piceno Superiore is een krachtige wijn met een volle, pittige en kruidige smaak. Van de afdronk kunt u nog lang genieten waar deze nog lang in uw gedachten zal blijven. Deze wijn kan een prima begeleiding geven aan pittige kazen, gegrild vlees of een gekruide pasta.
Chardonnay Prato Grande
Chardonnay Prato Grande Meer info »
Prijs per fles: € 6,84
Prijs per doos: € 41,04

Deze Chardonnay ruikt naar schone geuren van bloemen en groene appel, de kleur is licht strogeel en de smaak geeft u een mond vol zacht fruit. Deze wijn heeft een licht tot medium lichaam en kan dus als aperitief worden genuttigd, maar zal ook uitstekend begeleiden bij visgerechten, soepen of salades.